Book of Life 2020

The Book of Life

Krishnamurti-SaanenEen serie van 10 bijeenkomsten om zich te verdiepen in het leven en werk van J. Krishnamurti, door Javier Gómez Rodríguez

Deze inleiding neemt ons mee op reis door het leven en werk van J. Krishnamurti (1895-1986). Tijdens deze reis zullen we het weidse panorama van de menselijke conditie verkennen. Volgens K is zijn werk een spiegel waarin we onszelf kunnen zien. Het is als het lezen in het boek van de mensheid en dat is ook het boek van het bewustzijn – een bewustzijn dat alle mensen gemeenschappelijk hebben. Voor K is zelfkennis het begin van wijsheid. Het doel van deze inleiding is om een aanzet te geven tot het lezen van het boek van onszelf.  

Na een globaal overzicht van K’s filosofie en een korte kennismaking met K’s biografie, gaan we samen op weg om het boek van de mensheid te lezen. Dit doen we in een serie bijeenkomsten met thema’s als: de kunst van het leven; aard en oorzaken van conflicten; relaties; bewustzijn; de betekenis van meditatie en de religieuze geest.

Omdat K’s inzichten niet bedoeld zijn om op gezag aan te nemen, maar om ze te onderzoeken in relatie tot ons eigen leven, zullen we niet alleen K’s werk bestuderen maar ook samen in dialoog gaan over de vraagstukken en thema’s die aan de orde komen. Studie, zelfreflectie en dialoog staat bij dit onderzoek centraal. 

Programma en inhoud

Deze inleiding bestaat uit een serie van 10 tweewekelijkse bijeenkomsten:

Lees meer: Book of Life 2020

Publicaties

PUBLICATIES

Nieuwsbrief
De Stichting stuurt regelmatig per e-mail de Nieuwsbrief rond met informatie over activiteiten in binnen- en buitenland. U kunt zich opgeven voor deze Nieuwsbrief via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bulletin
Ook verzorgen we het blad ‘In Feite’. Doelstelling van dit blad is om mensen aan het woord te laten die zich intensief in het gedachtegoed van Krishnamurti hebben verdiept middels interviews, artikelen en overpeinzingen. Het streven is om ‘In Feite’ eenmaal per jaar te laten verschijnen. U kunt zich voor dit blad opgeven door uw naam en adres te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. De verzending is kosteloos, maar we kunnen dit blad niet uitgeven zonder uw steun. Donaties kunnen worden overgemaakt op : NL35 TRIO 0338 5728 64 t.n.v. Stichting Krishnamurti Nederland te Den Haag, onder vermelding van: donatie In Feite.

Facebook
Activiteiten, videofragmenten en teksten kunt u vinden op onze pagina https://www.facebook.com/stichting.krishnamurtinederland/

Brockwood Bulletin en Brockwood Observer
De publicaties van de Krishnamurti Foundation Trust en de Brockwood Park School zijn eveneens gratis verkrijgbaar. U kunt zich voor (een van) beide opgeven door uw naam, adres en de gewenste publicatie te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Krishnamurti Documentatie- en Studiecentrum (KDSC)

Het Krishnamurti Documentatie- en Studiecentrum (KDSC) is gevestigd in de Athenaeumbibliotheek, Het Klooster 12, 7411 NH  te Deventer

De Athenaeumbibliotheek heeft een collectie uitleenbare en een niet uitleenbare studiecollectie van Krishnamurti boeken, zowel Nederlands- als Engelstalig. De niet uitleenbare studiecollectie is beschikbaar tijdens de openingstijden:


maandag:   13.00 - 17.00 uur

dinsdag :     09.00 - 17.00 uur

woensdag:  gesloten

donderdag: 13.00 - 17.00 uur

vrijdag:        13.00 - 17.00 uur

zaterdag en zondag gesloten

Als een boek uit de kluis moet worden opgevraagd, dient u daarvoor te overleggen en een afspraak te maken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

KDSC

Er is een afzonderlijke ruimte beschikbaar waar in overleg DVD’s van Krishnamurti bekeken kunnen worden.
In deze ruimte bevindt zich ook een eigen boekencollectie van de SKN.

Ook worden hier regelmatig dialooggroepen gehouden (zie agenda Deventer).
Voor meer informatie of een bezoek aan deze ruimte kunt u contact opnemen met:
Amarens van Wijland e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Routebeschrijving.
Vanaf het NS station is de locatie aan het Klooster 12 een klein kwartier lopen. Het is ook bereikbaar met Centrum-buslijn 8, halte Grote Kerkhof.
Met de auto kun je het beste naar het (gratis) parkeerterrein van het IJsselhotel rijden. Adres: Worp 2, 7419 AD  Deventer Vanaf hier vaart een veerpontje naar de overkant van de rivier de IJssel.


Subcategorieën