Nijmegen

Informatiecentrum Krishnamurti

Bracamonteweg 2, 6585KP Mook, tel. 024-6962729, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


We zijn in 2018/19 door gegaan met de dialooggroep waarbij we n.a.v. een korte tekst van Krishnamurti de vragen die deze oproept samen onderzoeken en verdiepen.

Tijdens de dialoog maken we regelmatig pas op de plaats en kijken we hoe we er in staan. Na afloop van de dialoog stellen we ons de vraag: is het gelukt om samen te denken? Zijn er denkprocessen duidelijker geworden die een dialoog belemmeren? Wat draagt er aan bij aan een goede dialoog?


Onderwerpen worden door de groep in onderling overleg bepaald. Daar wordt een korte tekst van Krishnamurti bij gezocht en een gedeelte van een video. We beginnen de bijeenkomst met een dialoog van ruim een uur en daarna kijken we naar het video-fragment over het zelfde thema. 

We gaan uit van een vaste groep, dwz. dat je in principe bereid moet zijn om ca 7 x bij elkaar te komen in een jaar. De groep bestaat uit maximaal 12 mensen, op dit moment is er nog een enkele plaats beschikbaar.  

Het thema voor de komende bijeenkomst op 28 april 2019 is:

                 angst voor en betekenis van de dood                                                        

De bijeenkomsten vinden plaats op bovenstaand adres op zondagochtend van 10.30 tot 13.00 uur.

De data in 2019 zijn: 

27 januari, 10 maart, 28 april en 2 juni 2019 

Bijdrage: iets bij de koffie/thee