Overige activiteiten

Naast de activiteiten die door de Stichting Krishnamurti Nederland zelf worden geinitieerd en die van de contactpersonen, ziet de SKN het als haar taak andere intiatieven in Nederland te signaleren die ook passen in het neutraal aanbieden van het werk van Krishnamurti, en deze op haar website te vermelden.

Particulier initiatieven:

  • Door mevrouw E. Pulles worden er in Aarlanderveen enkele Krishnamurti bijeenkomsten georganiseerd.
    Zie agenda voor meer informatie.

Sterkamp en Krishnamurti Fietstocht landgoed Eerde

K op de fietsSichting Lampyris:http://krishnamurti-in-ommen.nl/ organiseert ook dit jaar weer een fietstocht over landgoed Eerde bij Ommen.

Zondag 20 oktober 2019 wordt opnieuw een Krishnamurti-Fietstocht (± 15 km.) gemaakt langs de plekken die nog steeds herinneren aan de aanwezigheid van Krishnamurti in de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw. De Sterkampen, die toen rondom Krishnamurti op het landgoed Eerde werden georganiseerd, hebben een grote impact gehad op Ommen en Eerde. Veel gebouwen en plekken zijn directe en indirecte getuigen van deze bijzondere periode, toen Ommen volgens de duizenden (inter)nationale Sterkampgangers een van de belangrijkste spirituele centra van de wereld was. In het Sterkamp werd ook de beroemde rede van Krishnamurti “Waarheid is een land zonder paden” uitgesproken.

Tijdens de fietstocht wordt ook een bezoek gebracht aan de nieuwe Krishnamurti-expositie in het informatiecentrum van Natuurlijk Ommen.

De theosofie en Krishnamurti hadden destijds een grote aantrekkingskracht op veel kunstenaars en intellectuelen. Mondriaan, De Bazel, Brinkman en Van der Vlugt (Van Nelle-fabriek) en Viruly zijn onlosmakelijk aan deze periode verbonden.
Een fietstocht dus met een mix van natuur, cultuur en historie door een uniek landschap, begeleid door de auteurs van de wandelgids “Krishnamurti in Ommen, wandelen langs vergeten paden”.

Aanvang 13.00 uur. Einde ± 16.00 uur.
Start- en eindpunt: NS-station Ommen.
Deelnamekosten € 5,00
Aanmelding en informatie:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefonisch: 0528 370424