Boekpresentatie Maastricht

 De Stichting Krishnamurti Nederland en uitgeverij Synthese nodigen u uit voor een

BOEKPRESENTATIE op zondagmiddag 25 februari 2018 van 14.00 tot 15.30 uur van twee titels van J. Krishnamurti:

Locatie: BOEKHANDEL DOMINICANEN, Dominicanerkerkstraat 1, Maastricht.

DAGBOEK & AANTEKENINGEN

2017 K dagboek

 De meeste boeken van Krishnamurti zijn weergaven van toespraken of gesprekken. Krishnamurti heeft maar weinig zelf geschreven. Toch behoren het beperkt aantal zelf geschreven of gedicteerde teksten tot de meest intieme en indrukwekkende uit zijn werk. Bij uitgeverij Synthese verschijnen dit jaar nieuwe edities van de drie belangrijkste van deze uitgaven. Eind vorig jaar verscheen Dagboek, een geheel herziene Nederlandse vertaling van Krishnamurti’s Journal (1982) met dagboekaantekeningen uit de periode 1973-1975. Voorjaar 2018 verschijnt Aantekeningen, een nieuwe uitgave van Krishnamurti's Notebook (1976), met persoonlijke notities uit 1961, in het najaar gevolgd door het Laatste dagboek, de Nederlandse vertaling van Krishnamurti to Himself (1987), met ingesproken beschouwingen uit 1983-84. Kenmerkend voor deze uiterst persoonlijke aantekeningen zijn de indringende natuurbeschouwingen als opmaat voor universele inzichten in het functioneren van de menselijke geest.

PROGRAMMA

14.00u Het ontstaan van de dagboeken door Marina Kuyper, voorzitter Stichting Krishnamurti Nederland

14.15 u Waarom wij boeken van Krishnamurti uitgeven door Gerolf T’Hooft, uitgever 

14.30 u Krishnamurti’s mystieke ervaringen door Martin van Kalmthout, psychotherapeut en schrijver. Deze presentatie bevat een kort video-fragment van Krishnamurti

15.15 u Vragen / gedachtewisseling

15.30 u Afsluiting

Napraten is mogelijk in het cafe van de boekhandel

Toegang gratis

2017 aantekeningenIedereen is welkom! Wilt u zeker zijn van een stoel dan kunt u deze reserveren door een bericht te sturen met vermelding van uw naam en telefoonnummer naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (033-4790255) of naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.