header 1920x550

Bijeenkomst Leerproject in Sint-Maria-Aalter, België

leerproject_september_weekend
Categorie
Overig Nederland
Datum
woensdag 13 september 2023 14:00 - zondag 17 september 2023 14:00
Locatie
Sint-Maria-Aalter, België - Blekkervijverstraat 20, 9880 Sint-Maria-Aalter
Telefoon
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Een lang weekend van zelfonderzoek en meditatieve dialogen in Sint-Maria-Aalter, België
13 tot en met 17 September 2023

MariaAalter2023 1

 MariaAalter2023 2Een getuigenis over deze vorm van retraite

Een retraite is een prachtige uitnodiging om over jezelf te leren op een milde manier, met compassie. Wat we diep kunnen begrijpen is transformerend. We leren op een nieuwe, frisse manier met uitdagingen om te gaan. Transformatie is groei, en maakt ons wijs en veerkrachtig. Tijdens deze retraite wordt onze krachtige, vrije levensenergie gewekt.
Met deze energie observeren we onze manier van leven, onze gevoelens, emoties, reacties, en alles wat we vanzelfsprekend vinden. We leren vragen stellen, vragen verfijnen, en steeds aandachtiger luisteren naar onszelf en anderen.
Het gaat er niet om wat we allemaal al weten. Maar wel om het krijgen van helderen inzichten in wie we zijn en wat we werkelijk zijn. Die inzichten hebben invloed op de kwaliteit van ons leven en onze relaties, op de kwaliteit van al onze relaties.

In een retraite ben je niet alleen en sta je er ook niet alleen voor. Mooi is dat de sfeer en ruimte zodanig aangeboden wordt zodat iedereen over zichzelf kan leren. Bovendien zien we dat wat er te leren valt op een dieper niveau ook waar is voor de anderen, en samen evolueren we in de kunst van het leven.
De facilitator Mukesh Gupta nodigt ons uit traag en diep te luisteren, waardoor het krijgen van inzichten in het moment mogelijk wordt vanuit een diepe stilte. We kunnen de reacties vanuit gewoonte moeiteloos achterwege laten. Hoe aandachtiger je luistert, hoe dieper het inzicht. Geïnspireerd door de levenslessen van Jiddu Krishnamurti is deze retraite en rijke voedingsbodem voor transformatie.

Enkele kenmerken van deze vorm van meditatieve dialoog en zelfonderzoek:

Samen zijn: medereizigers, ruimte geven, vertrouwen en liefde, mildheid, in vraag stellen, samen ontdekken, heldere inzichten.

De tijd nemen: stilte en innerlijke rust, ongedwongenheid, open voor het onbekende, loslaten van oude ballast, verwondering en onschuld.

Actief kijken en luisteren: bewust aanwezig zijn, onbevangen zijn, diep gewaar worden, observeren 'wat er nu is'.

 
 

Alle datums

  • Van woensdag 13 september 2023 14:00 tot zondag 17 september 2023 14:00

Powered by iCagenda