header 1920x550

Online dialooggroep

De Sichting Krishnamurti Nederland wil u graag op de hoogte brengen van een online Zoom dialooggroep.
Ondanks dat de groep een internationaal karakter heeft is de dialoog in de Nederlandse taal.
Deze online bijeenkomsten vinden dit jaar plaats om half drie op de eerste of tweede maandagmiddag van iedere maand.
Voor 2024 zijn er 6 bijeenkomsten gepland, zie: agenda
Indien u belangstelling voor deze bijeenkomsten zou hebben, nu of in de toekomst, kunt u contact opnemen met: Sara Hotting, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en/of telefoon: 0615566484

Hier vindt u informatie over dialoog 


Regionale contactpersonen

In Nederland heeft zich een netwerk van contactpersonen ontwikkeld waar mensen bij terecht kunnen als zij meer informatie willen over Krishnamurti of een keer met iemand in gesprek willen. De SKN streeft ernaar met enige regelmaat een dag voor de contactpersonen en andere vrijwilligers te verzorgen waarop men ervaringen kan uitwisselen en inspiratie kan opdoen om het werk voort te zetten.

Een aantal contactpersonen organiseert met regelmaat bijeenkomsten rondom het werk van Krishnamurti. Bij deze bijeenkomsten worden gesprekken gevoerd en/of video’s vertoond. Er heeft zich in de loop der jaren een vorm van gespreksvoering ontwikkeld: de dialoog, waarbij het samen zoeken en samen denken centraal staat. Hierbij is geen gespreksleider als inhoudelijk deskundige, wel vaak een facilitator om te zorgen dat de deelnemers ieder hun woord kunnen doen en waar nodig stil te staan bij valkuilen als: te veel theoretiseren, de anderen willen overtuigen, etc.

Op dit moment zijn er in Nederland een aantal van dergelijke bijeenkomsten, die afhankelijk van de benadering van de organisator en de deelnemers een eigen kleur hebben. Dit zijn autonome gelegenheden, waarbij de deelnemers samen verantwoordelijk zijn voor de inhoud van de bijeenkomsten.

Het heeft de voorkeur van de SKN dat de bijeenkomsten plaatsvinden op een neutrale plaats en het werk van Krishnamurti geen onderdeel is van een ander programma.

Contactpersonen per provincie

=Flevoland=

* Lelystad, Javier Gomez Rodriguez: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
**
boeken aanwezig


=Fryslân=

* Hemelum, Martijn van der Wal:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


=Gelderland=

* Voorst, Amarens van Wijland: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

* Wageningen, Annemiek Stoel: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


=Limburg=

* Mook, Marina Kuyper: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Activiteit: dialoog bijeenkomsten, info: klik op plaatsnaam Mook/Groesbeek


=Noord-Brabant=

* West- en Midden Brabant: 
Simon Dermijn: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Activiteit: dialoog bijeenkomsten, info: klik op plaatsnaam Oosterhout

* Oosterhout, Marianne Bellingwout: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
** boeken aanwezig

* Roosendaal, Jos Buysen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

* Uden, Toon van Gaal: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
** boeken aanwezig


=Noord-Holland=

* Amsterdam-Noord,  Joke Hogenhout: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Actitiviteit: dialoog bijeenkomsten Amsterdam Noord, info: klik op plaatsnaam: Amsterdam-Noord

* Amsterdam-Centrum, Ery Pulles: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. telefoon: 0624650410
Activiteit: Video vertoning met nabespreking, info: klik op agenda: Amsterdam-Centrum


=Overijssel=

* Deventer
Krishnamurti Documentatie en Studie Centrum (KDSC)
Contactpersoon open middagen: Marianne Bellingwout: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contactpersoon video-vertoningen: Amarens van Wijland: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Informatie over activiteiten: klik op plaatsnaam Deventer
** boeken aanwezig

* Enschede, Mathilde Holtmaat: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
** boeken aanwezig

* Zwolle, Albert Wildeman: 06-43880430 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


=Utrecht=

* Amersfoort, Else van Erkel: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

* Bilthoven, Peter Jonkers:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Activiteit: klik op  agenda Utrecht


=Zuid-Holland

* Den Haag, Sebastiaan van Nooten: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

* Maassluis, Emmy van Beest: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Activiteit: Dialoog bijeenkomsten, info: klik op plaatsnaam Rotterdam

* Rotterdam, Robert van Damme: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 


**Boeken aanwezig:
Bij deze contactpersonen is er een collectie Krishnamurti boeken aanwezig.
Op afspraak zijn deze ter inzage en een deel van deze collectie kun je lenen.
De aanwezige collectie is per contactpersoon verschillend.