header 1920px

Het doel van de Stichting Krishnamurti Nederland is ertoe bij te dragen dat het werk van Krishnamurti  volledig, onvermengd en niet-geïnterpreteerd beschikbaar is en blijft.

Zij doet dit door bekendheid te geven aan zijn boeken, geluids- en videoregistraties en dergelijke en door het werk toegankelijk te maken door ondertitelingen en vertalingen in het Nederlands. Zij heeft een boekenfonds opgericht om nieuwe uitgaven en heruitgaven van de boeken mogelijk te maken.

De Stichting werkt nauw samen de Atheneumbibliotheek in  Deventer waar een uitgebreide documentatie is ondergebracht die voor een ieder ter inzage beschikbaar is (KDSC: Krishnamurti Documentatie en Studie Centrum).

Verder wordt aan belangstellenden regelmatig een nieuwsbrief, via e-mail, rondgezonden. 

Ook verzorgt de Stichting het blad "In feite". Doelstelling van dit blad is om mensen aan het woord te laten die zich intensief in het gedachtegoed van Krishnamurti hebben verdiept.  Op deze manier probeert zij het werk laagdrempelig aan te bieden en internationale verbinding te leggen door de gekozen artikelen. Via interviews worden de implicaties voor het dagelijks leven onderzocht.

De Stichting heeft een afdeling "media" waar boeken te koop en Dvd’s  in bruikleen zijn.

De Stichting ondersteunt daar waar mogelijk plaatselijke informatiecentra en/of activiteiten. Een van haar doelstellingen daarbij is de helpende hand te bieden als  mensen met elkaar een initiatief nemen om het werk te bestuderen of daarover in dialoog te gaan. Deze activiteiten worden op de website van de Stichting bekend gemaakt.

De Stichting initieert ook landelijke dagen waarbij mensen die in het werk van Krishnamurti geïnteresseerd zijn elkaar kunnen ontmoeten en zich in het werk kunnen verdiepen via het beluisteren van video’s, dialoog en voordrachten.    

De Stichting werkt samen met andere Krishnamurti Foundations en Comite’s die wereldwijd zijn opgericht en in het bijzonder met de Krishnamurti Foundation in Engeland waar een school en een studiecentrum onderdeel van uitmaken.  Zij ondersteunt actief projecten waar dat mogelijk en nodig is.

Het is steeds het standpunt van Krishnamurti geweest dat informatie desgevraagd wel verstrekt, maar nooit opgedrongen dient te worden. Ook respecteert de Stichting het standpunt dat het werk niet door anderen wordt geïnterpreteerd, maar in zijn oorspronkelijke vorm wordt aangeboden. Op deze manier wil de Stichting met het werk (de teachings) van Krishnamurti omgaan.  

Voor meer informatie en/of aanmelden voor de nieuwsbrief/In feite kunt u contact opnemen met het secretariaat: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of u vult het contactformulier in op de site.

Facebook
Activiteiten, videofragmenten en teksten kunt u vinden op onze pagina https://www.facebook.com/stichting.krishnamurtinederland/


  •  Bestuur:

Voorzitter: 
Marina Kuyper

Secretariaat:
Else van Erkel

Penningmeester:
Sebastiaan van Nooten

Vicevoorzitter:
Toon van Gaal
Afd. media: DVD verhuur en boekenverkoop

  • Morene 306
  • 5403 UDEN
  • tel. 085-8785643
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bestuurslid: Robbert van Damme

Bestuurslid: Marianne Bellingwout


Privacyverklaring


De Stichting Krishnamurti Nederland kan persoonsgegevens over u verwerken, doordat u gebruik maakt van de diensten van De Stichting Krishnamurti Nederland en/of omdat u deze zelf bij het invullen van een contactformulier op de website aan De Stichting Krishnamurti Nederland.nl verstrekt. De Stichting Krishnamurti Nederland.nl kan de volgende persoonsgegevens verwerken:
- Uw voor- en achternaam - Uw adresgegevens - Uw e-mailadres
WAAROM De Stichting Krishnamurti Nederland GEGEVENS NODIG HEEFT
De Stichting Krishnamurti Nederland.nl verwerkt uw persoonsgegevens om u per mail en per post op de hoogte te houden van haar activiteiten..
HOE LANG De Stichting Krishnamurti Nederland.nl GEGEVENS BEWAART
De Stichting Krishnamurti Nederland.nl bewaart uw persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren, waarvoor uw gegevens worden verzameld.
DELEN MET ANDEREN
De Stichting Krishnamurti Nederland.nl verstrekt uw persoonsgegevens alléén aan derden indien dit nodig is voor het uitvoeren van een activiteit of om te voldoen aan een wettelijke verplichting.
Op de website van De Stichting Krishnamurti Nederland.nl worden algemene bezoekgegevens bijgehouden, waaronder het IP-adres van uw computer en het tijdstip van opvraging en gegevens die uw browser meestuurt. Deze gegevens worden gebruikt voor analyses van bezoek- en klikgedrag op de website. De Stichting Krishnamurti Nederland.nl gebruikt deze informatie om de werking van de website te verbeteren. Deze gegevens worden zo veel mogelijk geanonimiseerd en worden niet aan derden verstrekt.
GOOGLE ANALYTICS
De Stichting Krishnamurti Nederland.nl maakt gebruik van Google Analytics om bij te houden hoe gebruikers de website gebruiken en hoe effectief de Adwords-advertenties van De Stichting Krishnamurti Nederland bij Google zoekresultaatpagina’s zijn.
De aldus verkregen informatie wordt, met inbegrip van het adres van uw computer (IP-adres), overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Lees het privacy beleid van Google voor meer informatie. U treft ook het privacy beleid van Google Analytics hier aan.
Google gebruikt deze informatie om bij te houden hoe onze website gebruikt wordt, om rapporten over de Website aan De Stichting Krishnamurti Nederland.nl te kunnen verstrekken en om haar adverteerders informatie over de effectiviteit van hun campagnes te kunnen bieden.
Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. De Stichting Krishnamurti Nederland.nl heeft hier geen invloed op.
De Stichting Krishnamurti Nederland.nl heeft Google geen toestemming gegeven om via De Stichting Krishnamurti Nederland.nl verkregen Analytics-informatie te gebruiken voor andere Google-diensten.

GEGEVENS INZIEN, AANPASSEN OF VERWIJDEREN
U heeft het recht om uw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. U kunt een verzoek tot inzage, correctie of verwijdering sturen naar info@De Stichting Krishnamurti Nederland.nl. De Stichting Krishnamurti Nederland.nl zal zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op uw verzoek reageren.
BEVEILIGEN
De Stichting Krishnamurti Nederland.nl neemt de bescherming van uw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. De website van De Stichting Krishnamurti Nederland.nl maakt gebruik van een betrouwbaar SSL Certificaat om te borgen dat uw persoonsgegevens niet in verkeerde handen vallen.
Als u de indruk heeft dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, of indien u meer informatie wenst over de beveiliging van door De Stichting Krishnamurti Nederland.nl verzamelde persoonsgegevens, neem dan contact met De Stichting Krishnamurti Nederland.nl op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.De Stichting Krishnamurti Nederland.nl is een website van De Stichting Krishnamurti Nederland. De Stichting Krishnamurti Nederland is als volgt te bereiken: E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

­