header 1920x550

Het doel van de Stichting Krishnamurti Nederland is ertoe bij te dragen dat het werk van Krishnamurti  volledig, onvermengd en niet-geïnterpreteerd beschikbaar is en blijft.

Zij doet dit door bekendheid te geven aan zijn boeken, geluids- en videoregistraties en dergelijke en door het werk toegankelijk te maken door ondertitelingen en vertalingen in het Nederlands. Zij heeft een boekenfonds opgericht om nieuwe uitgaven en heruitgaven van de boeken mogelijk te maken.

De Stichting werkt nauw samen met de Atheneumbibliotheek in Deventer waar een uitgebreide documentatie is ondergebracht die voor iedereen ter inzage beschikbaar is.
Voor meer informatie zie: KDSC: Krishnamurti Documentatie en Studie Centrum.

Verder wordt aan belangstellenden regelmatig een nieuwsbrief, via e-mail, rondgezonden. 

Ook verzorgt de Stichting het blad "In feite". Doelstelling van dit blad is om mensen aan het woord te laten die zich intensief in het gedachtegoed van Krishnamurti hebben verdiept.  Op deze manier probeert zij het werk laagdrempelig aan te bieden en internationale verbinding te leggen door de gekozen artikelen. Via interviews worden de implicaties voor het dagelijks leven onderzocht.

De Stichting heeft een afdeling "media" waar boeken te koop en Dvd’s  in bruikleen zijn.

De Stichting ondersteunt daar waar mogelijk plaatselijke informatiecentra en/of activiteiten. Een van haar doelstellingen daarbij is de helpende hand te bieden als  mensen met elkaar een initiatief nemen om het werk te bestuderen of daarover in dialoog te gaan. Deze activiteiten worden op de website van de Stichting bekend gemaakt.

De Stichting initieert ook landelijke dagen waarbij mensen die in het werk van Krishnamurti geïnteresseerd zijn elkaar kunnen ontmoeten en zich in het werk kunnen verdiepen via het beluisteren van video’s, dialoog en voordrachten.    

De Stichting werkt samen met andere Krishnamurti Foundations en Comite’s die wereldwijd zijn opgericht en in het bijzonder met de Krishnamurti Foundation in Engeland waar een school en een studiecentrum onderdeel van uitmaken.  Zij ondersteunt actief projecten waar dat mogelijk en nodig is.

Het is steeds het standpunt van Krishnamurti geweest dat informatie desgevraagd wel verstrekt, maar nooit opgedrongen dient te worden. Ook respecteert de Stichting het standpunt dat het werk niet door anderen wordt geïnterpreteerd, maar in zijn oorspronkelijke vorm wordt aangeboden. Op deze manier wil de Stichting met het werk (de teachings) van Krishnamurti omgaan.  

Voor meer informatie en/of aanmelden voor de nieuwsbrief/In feite kunt u contact opnemen met het secretariaat: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Facebook
Activiteiten, videofragmenten en teksten kunt u vinden op onze pagina https://www.facebook.com/stichting.krishnamurtinederland/

 


Bestuur:

Voorzitter: 
  Marina Kuyper

Secretariaat / bibliotheek:
  Marianne Bellingwout
  Sterkenburg 77
  4901 WC OOSTERHOUT
  tel. 06 2707 6397
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Penningmeester:
  Sebastiaan van Nooten

Vicevoorzitter / afdeling media, website:
  Toon van Gaal
  tel. 06 1063 8825
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Sitebeheer: e-mail (m.b.t. de inhoud): Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  Sitebeheer: e-mail (m.b.t. de layout): Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bestuurslid: Robert van Damme

Bestuurslid: Javier Gómez Rodríguez